Warsztaty

Warsztaty   Warsztaty   Warsztaty

Ruch Autentyczny

Katowice, 17-18.02.2018 r. (sobota – niedziela) 10.00 -17.30

Ruch Autentyczny jest metodą powstałą ze spotkania pracy z ciałem z psychologią C.G. Junga. Często nazywany jest aktywną wyobraźnią w ruchu lub praktyką uważności. Ma określoną strukturę, w której osoba podąża z zamkniętymi oczami za spontanicznym impulsem do ruchu, w obecności akceptującego i nieoceniającego świadka. Warsztat będzie okazją do głębokiego spotkania się ze sobą, z tym, co Nieświadome. Do poszukania nieoceniającej, akceptującej postawy wobec siebie i bycia dojrzanym w taki sposób przez drugą osobę. Będzie można też poznać teoretyczne podstawy Ruchu Autentycznego, dowiedzieć się o różnych wykorzystaniach i sposobach praktyki, o tym czym różni się Ruch Autentyczny od Dyscypliny Ruchu Autentycznego - która jest sformalizowaną, głęboką ścieżką rozwoju osobistego i duchowego wypracowaną przez Janet Adler w ciągu dziesiątek lat doświadczeń i pracy z Ruchem Autentycznym.

Prowadząca : Anna Kowalska - Catalano - psychoterapeutka tańcem i ruchem, uczy się i praktykuje w m.in. Kanadzie u Janet Adler – założycielki metody Dyscypliny Ruchu Autentycznego.

Zapisy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., +48 880 251 131 ; https://www.facebook.com/events/2415566642001748/
www.psychesoma.pl