Zastosowanie tańców w kręgu i elementów terapii tańcem w pracy grupowej

9 edycja cyklu warsztatów dla terapeutów, pedagogów, coachów i trenerów, Warszawa

Wywodzące się z różnych kultur tańce w kręgu znajdują szerokie zastosowanie w psychoterapii tańcem – spośród prekursorów DMT stosowała je m.in. Blanche Evan. Zostały zebrane przez niemieckiego profesora tańca, Bernarda Wosiena, który jako pierwszy docenił ich wartość terapeutyczną i poświęcił czas na ich odszukanie. Każdy z tańców ma swoje symboliczne znaczenie.

Tańce te mogą być stosowane dla urozmaicenia różnego rodzaju szkoleń, w pracy terapeutycznej, jak również w formie osobnych zajęć z Tańców w Kręgu.
W programie każdego warsztatu nauka 7 tańców w kręgu, w wersjach oryginalnych i uproszczonych, przejście od tańca w kręgu do rozwinięcia tematu w ruchu improwizowanym. Uczestnicy otrzymają muzykę do tańców w kręgu.

Planowany TERMINARZ:
13-14.04.2019 - Budowanie społeczności
18-19.05.2019 - Tańce mocy
15-16.06.2019 - Tańce medytacyjne
14-15.09.2019 - Opowieści w ruchu
12-13.10.2019 – Wyzwania

Warsztat weekendowy obejmie 15 godzin dydaktycznych szkolenia, w soboty 11-19.00, w niedziele 9.30-14.30.

Cykl poprowadzi Zuzanna Pędzich – nauczycielka Tańców w Kręgu od 1997r., terapeutka i superwizor psychoterapii tańcem i ruchem, współzałożycielka Instytutu DMT.
Informacje i zapisy: www.zuzannapedzich.pl, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.